Sediment Filtre: Suyun berrak hale getirilmesi için su içerisinde bulunan tüm bakterileri, çamurları, tortuların temizlenmesini, yüzer madde ve partekülleri tutmasını sağlar.
Aktif Karbon Filtre (GAC): Suya renk ve tat veren serbest kloru organik maddeleri ve istenmeyen kokuları tutar.
Blok Karbon Filtre (CTO): Gac karbona ilave ikinci bir karbon filtredir. İkinci bir karbon filtre fonksiyonu yaptığı gibi toz halinde olmayıp katı blok halinde olduğundan, birinci karbon filtre olan GAC’dan kaçabilecek klor, organik madde ve zararlı gazları tutarak risk olayını ortadan kaldırır.
Otomatik Kapama Valfi: Su arıtmadan geçen suyun akışını kontrol eder. Tank kapasitesi dolduktan sonra suyun kesilmesini sağlar.
Membran Filtre: Su arıtma cihazının en önemli filtresini teşkil eder. Ters osmoz olayının gerçekleştiği yerdir. Yarı geçirgen bir maddeden yapılmış olan uzun bir film iki kat olarak bir makaraya sarılmıştır. Bu iki kat filmin kenarları arasındaki seperatör ile birlikte birbirine kaynatılmış ve su geçişine kapalıdır. Sadece temiz su çıkışına müseade eden, uç tarafındaki üzerinde sıralı delikler olan makaraya sarılı ucu haricinde kapalı dar uzun torba gibidir. Bu çift katlı film bir makaraya sarılmıştır. Sargı aralarına konan seperatör film sayesinde kirli su bu torbanın bütün yüzeylerine ulaşır, basınç etkisiyle temiz su torbanın içine girerek çıkış deliklerinden alınır. Kirli su çapraz akım denen bir akışla film yüzeylerini yalayarak geçerken basınç etkisiyle bir kısım su filmin iç tarafına temiz su olarak geçer.pi su şkırtmalı su kul tipi su sebili
Alkali Post Karbon Filtre: Membrandan gelen temiz suya magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi mineraller ekleyerek suyu pH 8 seviyesine yükseltir. Alkali post karbon pH filtreleri yardımıyla yabancı maddeleri arındırarak suyu çok daha doğal, sağlıklı hale getirir